Over mij

Ik ben José Kortekaas (1964), getrouwd en moeder van drie kinderen. Als kind had ik al een sterk ontwikkelde intuïtie, en zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in 'de mens achter de mens' en op zoek naar de waarheid van ons bestaan. Na ruim 15 jaar als zelfstandige te hebben gewerkt in de uiterlijke verzorging, kwam het verlangen om meer met het innerlijk van de mens te werken. Deze kans kreeg én pakte ik bij Adamas (Centrum voor leven met en na kanker) in Nieuw-Vennep. Ik was als een van de initiatiefnemers betrokken bij het ontwikkelen van deze mooie organisatie die psychosociale ondersteuning biedt aan mensen met kanker en hun naasten. In de 13 jaar die ik er als coördinator werkte, heb ik vele gasten en vrijwilligers mogen begeleiden bij (levens)vraagstukken.

Opleiding

Ik heb diverse opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gevolgd, waaronder:

  • Psychologie van Jung
  • Familieopstellingen volgens Hellinger
  • Healing en bewustwording
  • Meditatiedocent
  • Releasetraining bij Juno Burger
  • Levensinitiaties

Persoonlijke ervaring

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn werk en opleiding, hebben mij bewust gemaakt van mijn gaven en talenten op het gebied van counselen en energetisch werk. Al deze ervaringen en de levenservaring die ik heb, hebben er tot geleid dat ik mij heb 'ont-wikkeld' en meer en meer naar mijn hart ben gaan luisteren en van daaruit te gaan leven. Het verlangen om deze ervaringen door te geven en mensen efficiënt naar bewustzijn en levenspassie en vreugde te begeleiden is groot.

Mijn aanpak

Als counselor begeleid ik mensen tijdens een moeilijke of emotionele periode in hun leven. Ik communiceer van hart tot hart en leg de verantwoordelijkheid van het vinden van oplossingen ook bij jou zelf. Ik ben ervan overtuigd dat je alle antwoorden op levensvragen al in je draagt en dat die kunnen worden 'gewekt' door spiegeling. Ik reik slechts de inzichten en praktische oplossingen aan waarmee jij je leven, met alle vraagstukken en bijbehorende uitdagingen, kunt managen. Dat doe ik vanuit mijn kernwaarden: compassie, liefde, verbinding, heelheid, licht en luchtigheid.

Een van mijn kwaliteiten is energetisch werken met healing energy. Dit helpt energetische blokkades op te lossen waardoor je ontspant, er verbinding kan ontstaat met je ware zelf en je meer vanuit je hart kunt leven.

Op alle diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Ik ben aangesloten bij: